Plan 5_medmusik_miljogifter_mixdown
Plan 5_medmusik_miljogifter_mixdown

Miljögifter

Plan fem är uppdelat i tre olika delar där den första handlar om miljögifter. Miljögifter finns numera nästan överallt men genom att göra kloka val kan vi påverka hur mycket av dem som tar sig ut i naturen. Kika runt och lyssna för att lära dig mer! Kanske får du idéer om hur du kan minska mängden farliga ämnen i ditt hem?

Plan 5_medmusik_fiske_mixdown
Plan 5_medmusik_fiske_mixdown

Fiske

Nästa del på plan fem handlar om fiske. I akvariet lärde du dig om olika arter som finns i Östersjön. Tyvärr är många av dem hotade vilket bland annat beror på att människan under lång tid har fiskat för mycket. Lyssna på ljudklippet för att lära dig mer om fisket och vilka utmaningar det står inför.

Plan 5_medmusik_overgodning_mixdown
Plan 5_medmusik_overgodning_mixdown

Övergödning

Övergödning är ett allvarligt hot mot Östersjön. Lyssna på ljudklippet för att lära dig mer om vad övergödning är, varför det uppstår och hur det påverkar havet. Låt dig även inspireras av berättelserna om matvanor vid vår magiska tavla på väggen!

Plan 5_medmusik_droppen_mixdown
Plan 5_medmusik_droppen_mixdown

Droppen

Här på terrassen vill vi bjuda in till en stund för reflektion. Som vi berättar om i andra delar av utställningen står Östersjön inför många utmaningar, men även möjligheter. Vad kan du förändra i din vardag för att hjälpa Östersjön?

Glöm inte bort att dela med dig av din nyvunna kunskap, så blir det många ringar på vattnet!