Plan 5_medmusik_miljogifter_mixdown

Plan 5 är indelad i tre avdelningar. Den första handlar om miljögifter. Miljögifter hittar man nu numera överallt, men genom att göra smarta val kan vi påverka hur mycket av dem som hamnar i havet. Titta dig runt och lyssna. Kanske du får en idé eller två om hur du kan minska mängden farliga ämnen i ditt hem.

+ Karta
Plan 5_medmusik_fiske_mixdown

Nästa del på våning fem handlar om fiske. I akvariet lärde du dig om olika arter som går att finna i Baltiska havet. Tyvärr är många av dem hotade vilket delvis beror på att vi människor har fiskat för mycket för länge. Lyssna till ljudklippet och lär dig mer om fisket i Baltiska havet och det utmaningar det står inför.

 

+ Map
Plan 5_medmusik_overgodning_mixdown

Övergödning är ett allvarligt hot mot Östersjön. Lyssna på ljudklippet för att lära dig mer om vad övergödning är, varför det uppstår och hur det påverkar havet. Låt dig även inspireras av berättelserna om matvanor vid vår magiska tavla på väggen!

+ Map
Plan 5_medmusik_droppen_mixdown

Här på terrassen vill vi bjuda in till en stund för reflektion. Som vi berättar om i andra delar av utställningen står Östersjön inför många utmaningar, men även möjligheter. Vad kan du förändra i din vardag för att hjälpa Östersjön?

Glöm inte bort att dela med dig av din nyvunna kunskap, så blir det många ringar på vattnet!

+ Map
To top