Image

– Vårt varmare hav –

För lärare

Varför en klimatportal om Östersjön?

När man hör om allt elände i världen är det lätt att bara vilja dra en mörk filt över sig och deppa ihop. Ditt och vårt ansvar som vuxna och som medmänniskor måste vara att skapa hopp om förändring, visa vägen för en positiv framtid och skapa känslan av att det finns en massa saker vi kan göra – tillsammans. Ingen är ensam.

I det här materialet har utgångspunkten varit att uppmärksamma de förändringar som pågår i vår egna del av världshavet. Det är lätt att missa det, att tänka på skogsbränder eller hur koraller och andra organismer långt borta påverkas av klimatförändringarna.

Innehållet är uppbyggt med moduler för grundläggande kunskaper om klimatförändringarna och deras påverkan på havet och Östersjön, och tips på övningar och laborationer att göra i klassrummet. Påbyggnadsmodulerna Var med och forska och Sprid kunskapen vidare är framtagna för att eleverna ska kunna känna engagemang, tillhörighet och handlingskraft.

Vi vill gärna få kontakt med er som använder portalen för att kunna utvärdera och utveckla materialet. Anmäl din medverkan genom att maila oss – läs mer om hur och varför under fliken ‘Anmälan’ här intill.

Materialet är framtaget för gymnasiet, helt gratis och fritt för alla att använda.

To top